petak, 11. siječnja 2019.

Džojstik za PS1,PS 2, PS ONEi PSX

Ovaj džojstik moze biti Vaš za samo 8,69 Funti +3,00 funti poštarina. ( cca.: 96 HRK)

Opis proizvoda
* Izgled kontrolera je gotovo identičan onome izvornog kontrolera 
* Ovaj regulator je također kompatibilan sa svim softverom koji podržava izvorni kontroler 
* s dva različita motora unutar, dva različita efekta vibracije 
* Podržava rad memorijske kartice i multi-player istodobno 
* Podržava digitalne i analogno upravljane igre 
* Jedan smjerni ključ s 8 ispravno upravljivih smjerova i 8 nezavisnih kontrolnih tipki 
* 2 nezavisne 3D kontrolne ploče i dvije kontrolne tipke 
* Sve tipke su zajamčene potpuno kompatibilne s PS2 
* kompatibilnim sa svim PS2 modelima (uključujući PS2 Slim) 
* Plug and play 
* Idealan kontroler za igranje igara * Duljina kabela: 2.2m Paket uključuje: 1 x kontroler Kompatibilan sa: Sony Playstation PS2, PS1, PS One i PSX zaštitnim znakom: OSTENT.

nedjelja, 6. siječnja 2019.

Memory card za PS2


Koliko puta vam se dogodilo, da nemate mjesta na memorijskoj kartici- A PS2 ne mozete igrati bez MC. Zato vam presdstavljam vrlo primamljivu MC od 128MB za samo 3,05 funti, postarina za Hrvatsku nema ako kupujete 2 ili vise komada. Inace ako kupujete po jedan komad, dostava je 1,58 funti.

Moji početci

Već neko vrijeme razmišljam o retro igrama i kompjuterima i konzolama. 

Moj ulazak u taj svijet ranih kompjutera, basica, igrica i pisanja programa je bio početkom osamdesetih godina. 
Prvo u osječkoj "Narodnoj tehnici" gdje smo se u zimski praznicima dolazili sa bilježnicama punim programa u basicu im razmjenjivali ih međusobno. 
Bilo je tu nekoliko !Orlova" i "Galaksija", prvih osmobitnih kompjutera napravljenih kod nas. Samo odabrani su mogli sjesti za "Apple IIC". 
Za nas je to bio tada vrhunac svega. Za te naše spravice nije bilo igara, pa smo ih sami pisali. Sjećam se da smo svi igrali neki slalom, i to nam je bila najbolja igra.

Uglavnom, to su moji poćeci. 

Prvi moj kompjuter koji sam kupio bio je "Oric Nova 64". Eh da dobri stari Oric. Umjesto Commodorca, ja sam nasjeo na ono "novo je novo". 

Naime, Oric je bio "proizvod" slovenske "Avtotehne". Kažem "proizvod" jer su oni samo kupili oko 3000 "Oric Atmos" kompjutera i naljepili na njega svoje napljepnice. a taj"proizvod" uopće nije imao 64 kilobajta, nego 48 rama, a onih 16 je bilo u romu. 

Uz kompjuter sam dobio sam napajanje i nekoliko demo kaseta. Ništa drugo, ni kazetofon, ni floppy disk za koji je bil napravljeno mjesta u napajanju. Nikakva druga podrška nije za njega omogućena. 

Istina, imao je odlićan basic, bolji i od C64. Došao je kasno kod nas, jer je po karakteristikama bio u rangu kod nas popularnijeg "ZX Spectruma 48 k". Imao je dobar zvuk i grafiku. Pogonio ga je procesor 6502A, imao je grafiku 240X200,imao je  osam boja, zvuk je imao tri glasa, osam oktava i takozvani bijeli šum. Igara za "Atosa" i njegovog prethodnika je bilo nekoliko stotina, a i kod nas se teško dolazilo do njih. Kupovali smo "Svet kompjutera" gdje su objavljivani oglasi o prodaji igara. 

Od svih tih oglasa, a bilo ih je stotinjak, ako ne i više, mi smo ipak našli jednog "pirata" iz Horgoša. 
No, o svemu tome u sljedećem postu.

Do tada,  doviđenja.

PAP K3

Posljednja konzola koju sam imao prilike isprobati u ovoj turi je i najbolja od te tri, PAP K3. Solidn porocesor, veliki broj emulato...