srijeda, 6. ožujka 2019.

Retro igre i konzole

Jučer je iz Kine stigao konačno paket: Gledajući na Aliexpresu retro konzole, po opisu mi se svidjela ručna konzola Family pocket model RS20A. Naručio sam je i  istigla je relativno brzo, jer je bila kineska nova godina i dva tjedna nisu radili. Što se tiće pakiranja i slanja, nemam zamjerke. Sve je stiglo u jednom komadu i pratio sam put do Hrvatske cijelo vrijeme.
 Što se tiće konzole.... kvaliteta izrade je više nego solidna. Plastika je čvrsta, kvalitetna,d-pad i tipke su isto solidne, odaziv u igrama je brz, nisu "labave". Ukupno ima četiri tipke sa desne strane, A,B i turbo A i B. Sa gornje strane su lijevo i desno tipke sa kojima isto možete skakati ili pucati. Tu su još naprijed dolje tipka za odabir i start, a sa desne strane su i on/off tipka i jačina zvuka. Ekarn je dobar, kad zakrećete ekran nema "razljevanja" boja. Uz konzolu dobijete punjivu bateriju koja traje negdje oko 4 sata, što i nije tako loše. Dobijete i kablove za spajanje na televizor i kabel za punjenje igre. U svakom slućaju iznenađujuće kvalitetno s obzirom kakav glas slijedi kineze.
E sad igre.... ima ih 638, i stvarno ih toliko ima. 508 ih je ugrađeno u samu konzolu, a dobijete i jedanu karticu sa 130 igara. Igre su dobre stare retro igre,  tu je Super Mario, Galaga, Contra, Galaxians, Tetris, Street fighter, Snow brothers.... U glavnom, igara ima puno, neke od njih su prerada slavnijih naslova, ali to i nije tako važno. 
Kod takvih konzola morate znati da su to sve stariji naslovi, 8 bitne igre, gdje grafika nije ono što ih čini dobrima. Igrivost i jednostavnost, a i nostalgija za one koji se igraju desetlječima čine ovu komzolu zanimljivim. Mislim da će biti zanimljiva i djeci, jer igara je puno i svako će naći nešto za sebe. Dobra je za putovanja za plažu za "skidanje" stresa. U svakom slućaju preporučujem svima.ako

Ako želite kupiti ovu konzolu i sami se uvjeriti u sve gore navedeno, možete  to učiniti OVDJE.

PAP K3

Posljednja konzola koju sam imao prilike isprobati u ovoj turi je i najbolja od te tri, PAP K3. Solidn porocesor, veliki broj emulato...