nedjelja, 10. ožujka 2019.

Retro igre i konzole 2

Druga konzola koju sam isprobao je Nitendo classic klon sa 620 igara. Igre su slične kao i kod prve konzole koju sam recenzirao, samo što je ovo klasična "kućna" konzola.

 Sama konzola izgleda kao umanjeni Nintendo. Kvalieta materijala je ok. Primjeti se da je sama konzola vrlo lagana, lakša od, naprimjer kontrolera za Playstation 2. No to nije ni čudno,jer se radi o takozvanom "ness on the chip" uređaju. Znaći, sve je na jednoj ploći i vrti se oko jednog čipa koji pokreće igre, čipa sa grafiku i zvuk. Kontroleri izgledaju kao klasični Nintendo, ali se ne mogu priključiti original kontroleri, ali nema veze. Ovi kontroleri su iznimne kvalitete, igranje sa njima nije naporno, dobro leže u ruci, a dugmad nije "klikava", labava. D-pad je baš onakav kakav treba biti, precizan, ne strši previše.

Igre.... sve ono što je bilo zanimljivo da original Nintendu je tu. Mario, Tetris, Ninja Gaiden, Kornjaće, Double Dragon, Robocop, Contra, Galaga.... Piše da ima 620 igara, ali istina je da se neke igre ponavljaju,a ima i prerađenih originala, kao primjerice neki čudni Mario koji je u stvari preađeni Jackie Chan, ali iskreno meni to ne predstavlja neki veči problem. Grafika je ok, s obzirom da je ova konzola kod mene AV verzija. Postoji i HD verzija, kod nje je slika sigurno još bolja. Zvuk je sa obzirom da su to 8 bitne igre ok, bolje ne možete ni očekivati.

Da zakljućim.... ova konzola je za retro fanatike, kao što sam ja. No, vjerujem da će i djeci biti zanimljiva. Možda i iz znatiželje da vide što su im to roditelji igrali kada su bili u njihovim godinama. Kao i kod FC konzole, može poslužiti i kao "tableta za smirenje" kod nakupljenog stresa. Svakako preporučam, jer je njena cijena u rangu jedne igre za PS4.

U koliko se sami želite uvjeriti u sve ovo što je već napisano o ovoj konzoli i želite je imati za sebe i ili za svoju djecu, možete je kupiti OVDJE .

PAP K3

Posljednja konzola koju sam imao prilike isprobati u ovoj turi je i najbolja od te tri, PAP K3. Solidn porocesor, veliki broj emulato...